pijnbestrijding door een infraroodcabine

  infrarood cabine infralux wellness belgie kopen

  Infraroodstraling biedt pijnbestrijding tegen..

  Infraroodwarmte heeft tal van leuke voordelen voor het lichaam. Zo gaan we vanzelfsprekend transpireren waardoor we bepaalde slechte stoffen gaan uit zweten en het lichaam goede gevolgen zal ondervinden na een volwaardige infrarood sessie.

  Een paar van de bekendste chronische aandoeningen, zonder echte oplossing. Als ook andere zorgen die een infraroodcabine zal aanpakken:

  Fibromyalgie, of beter gezegd spierpijnen

  stop pijn spieren fybromyalgieDeze chronische aandoening is zeer veel voorkomend. Dit is nog niet helemaal erkende reumatische aandoening dat zorgt voor pijnlijke spieren.
  Inactiviteit van de spieren, en dus weinig beweging of sport en een kouder klimaat zorgen ervoor dat deze pijn en aandoening harnekkiger kan worden.
  Spijtig genoeg is dit een nogal vage en niet echt te meten aandoening. Buiten de hogere pijn-prikkels valt er niets te zien. Ook zijn hier tot nog toe geen echte oplossingen voor waardoor patiënten de pijn enkel kunnen verhelpen of verlichten met bijvoorbeeld infrarood.

  Voor deze pijnen is een infrarood cabine de perfecte oplossing. U hoeft niet elke dag een sessie te ondergaan want al na één of twee sessie's is de pijn merkbaar minder.

  Stress en spanning

  sunlighten stress infrarood cabineStress en spanning kan tot veel kwaaltjes leiden. Vooral op het werk gaan mensen sneller stress opbouwen, maar ook tijdens de bouw van een huis of in tijden van spanning kan stress om de hoek loeren. Eens er een ophoping is van stress gaan mensen makkelijker met blokkages zitten, zal de weerstand zakken en zo verder met alle gevolgen van dien.

  Een goede infrarood cabine zal u laten ontspannen voor u het goed beseft, waardoor stress zal afnemen maar ook de weerstand zal verbeteren. In ons aanbod van infraroodcabine's doen we ook steeds ons best om het zo gezellig mogen te maken met standaard onder andere een muziek installatie en een licht therapie.

  infrarood pijnbestrijding

  Wat is infrarood straling?

  Infraroodstraling is een natuurlijke energie dat zelfs uit ons eigen lichaam of als grootste voorbeeld van de zon afkomstig is. Daarom ook net dat een infraroodcabine veel meer nodig is bij koud en guur weer dan bij zonnig en warm weer.

  infraroodstralen zijn in te delen volgens de golflengten en de golffrequentie. Zo heeft u misschien wel al gehoord van de lange golf, midden golf en korte golf stralingen bij infrarode stralers of infraroodcabines. En dat het één beter zou werken als het ander.

  Het verschil tussen deze verschillende stralingen zit vooral in de intensiteit, maar niet in het effect naar het lichaam en de mens toe. Therapuetisch gezien werken zowel stralers met de korte golf, als zonder deze korte golf. Belangrijk om te weten! Daarom ook dat wij infrarood cabines aanbieden met verschillende samenstellingen van infrarood stralingen.

  Wij bieden volgende stralers aan:
  - carbon or vlaktestralers
  - regelbare full spectrum stralers
  - keramische stralers
  - incoloy stralers

  De keuze van stralers moet gemaakt worden op basis van wat u, de klant, de patiënt vooral aangenaam vind om telkens in te kunnen ontspannen.. de therapeutische bijwerkingen volgen automatisch na reeds een paar infrarood sessie's!

  In het meerendeel van onze infraroodcabines werken wij met de carbonstralers of de full spectrum stralers. Omdat deze eenerzijds de straling en warmte enorm goed verdelen (geen koude plekken, of te warme plekken) en u dus kan zitten, liggen, hangen zoals u wilt zonder infrarood straling te verliezen. En anderzijds met de full spectrum stralers omdat deze regelbaar zijn van enorm intens (korte golf) tot minder intens zodat deze korte golf op den duur weg valt.

  Helpt de huid

  In eerste instantie helpt een sessie in de infraroodcabine sowieso om de huid goed te reinigen en gaan we door de betere bloedcirculatie sneller meer nieuwe huidcellen aanmaken.
  Voor mensen met huidproblemen zoals bijvoorbeeld eczeem kan het wel echt een hulpmiddel zijn om de last te gaan verlichten en het mogelijke genezingsproces te gaan stimuleren.