Uw sauna, even lekker weg en toch thuis!

  alpha wellness sauna eago lux-spas

  Aanbod van sauna's

  Wij willen onze klanten steeds tot in de puntjes begeleiden naar het product dat zij wensen, zonder ze in een bepaalde richting of hogere prijscategorie te moeten "pushen". Daarom beschikken wij over een zeer groot assortiment standaard maten en uitvoeringen van zowel binnen- als buiten sauna's van EAGO en andere merken. Wilt u toch iets anders? geen probleem! Want daarnaast is er altijd de mogelijkheid om maatwerk te verrichten.

  Bezoek zeker en vast onze ruime binnen- en buiten-showroom om een concreet idee en beeld te krijgen van de mogelijkheden voor uw eigen privé wellness en sauna, met een woordje uitleg erbij.

  • Harvia sauna producten van A tot Z.
  • barrelsauna's, de charmantste, maar vooral populairste en voordeligste sauna voor buiten!
  • Sauna's van het Duitse EAGO. Deze Duitse producent heeft een grote stock en tal van modellen tegen voordelige prijzen.
  • Stoomdouche's en meer van het Duitse EAGO!

  Heerlijk tot rust komen in uw sauna

  sauna eago alpha infrarood
  Wellness doet de meeste mensen onder ons in eerste instantie denken aan een heerlijke sauna sessie. Ondanks dat er ook een zwembad, infraroodcabine en bijvoorbeeld een hammam in dat rijtje past. Toch zeggen we meestal: "We gaan naar de sauna." Dit heeft zo zijn redenen!

  Een sauna biedt een perfect deugddoende en heel gezellige ontspanning aan. Dat gevoel van relaxeren komt vooral door de aangename warmte en vochtigheid dat we bepalen in onze sauna. Maar niet onbelangrijk is ook de charme dat een rol speelt in het tot rust komen in uw favoriete wellness plaatsje.

  Een sessie in uw sauna is niet enkel leuk maar brengt verschillende voordelen naar uw gezondheid met zich mee!

  In een sauna kan u zelf zo ver gaan met uw wensen en budget als mogelijk aangezien er een waaier aan mogelijkheden bestaat om deze helemaal te personaliseren.
  De meeste sauna's zijn grotendeels opgebouwd uit het wel gekende rode ceder hout, een mooie houtsoort van top kwaliteit met een aangename geur dat we automatisch associëren met het sauna gebeuren. Daarnaast is er in elke sauna wel een subtiele verlichting aanwezig om zo perfect in een ontspannen sfeer en mood te komen en toch voldoende te zien.
  • Interesse, of vragen over lux-spas producten?

  Waar moet ik op letten bij mijn sauna keuze?

  barrel sauna pod wellness

  Sauna's zijn te verkrijgen in alle afmetingen en veel verschillende configuraties. Daarom helpen wij u graag om deze keuze enigzins te vergemakkelijken en u te wijzen op de meest belangrijke en voor de hand liggende keuzes.

  We hadden het al over de houtsoort waar uw sauna in opgebouwd kan worden. Dit is in veel gevallen de rode ceder, maar er zijn natuurlijk nog leuke alternatieven. Zo is dennenhout een mogelijkheid voor uw sauna als deze binnen komt te staan. Wie geen authentieke sauna in zijn of haar wellness ruimte wil kan dan weer voor een "piece unique" gaan met de op maat gemaakte sauna's in speciale tinten.

  In ons aanbod zitten er zowel binnensauna's als sauna's voor buiten. Denk voor buiten maar aan de barrel sauna of de sauna pod bijvoorbeeld die typerend zijn voor outdoor-gebruik met hun gezellige maar vooral zuinige vorm naar opwarming toe. Maar uiteraard kan u ook de meer "standaard" vormige sauna's voor buiten verkrijgen.

  U kan zo ver gaan als u zelf wil:
  - Klein, of groot
  - vormgeving: klassiek, modern, barrel, pod
  - elektrische of houtkachel, met of zonder stoom
  - veel hout, of veel glas
  - Speciale afwerking binnen met zoutsteen of ...
  - Lichttherapie
  - ...

  Spring eens binnen in onze ruime showroom, en wij begeleiden u graag naar de sauna van uw wensen!

  Barrelsauna, saunapod, BI-O sauna.. Wat zijn dit percies?!

  barrel eago alpha wellnessZoals er bij auto's een Berline, break, SUV etc. in het assortiment zijn hebben wij in het sauna-segment ook verschillende soorten sauna's.

  De traditionele klassieke sauna zoals we hem allemaal kennen: een "vierkante" blok met bovenaan één of meerdere ligplaatsen en onderaan één of meerdere zitplaatsen. In de hoek staat de elektrische kachel waar we al dan niet kunnen opgieten en deze sauna is gemaakt uit ceder of populier hout. Deze zijn beschikbaar voor binnen en buiten.

  Een BI-O sauna is een variant op de traditionele klassieke sauna, met dat verschil dat de elektrische kachel hier uitgerust is met een extra stoomgenerator zodat u enerzijds uw kachel voor de traditionele Finsa sauna kan gebruiken op 80-100°C maar deze even goed kan omtoveren in een sauna met een vochtigheidsgehalte tussen de 45 en 55% op een termperatuur van 45 a 60 °C. Dit zorgt voor een nog betere bloedcirculatie en meer afstoot van afvalstoffen.

  De barrelsauna is een pure buitensauna in de vorm van een wijnton. Helemaal vervaardigd uit hout (rode ceder bij lux-spas) van buitenwerk tot en met de banken. De banken zijn links en rechts te vinden met de kachel achteraan in het midden. In deze uitvoering kiezen veel gebruikers voor de authentieke en charmante houtkachel. Het voordeel van deze ronde vorm is dat er geen onbenutte hoeken zijn die mee opgewarmd moeten worden en de warmte circuleert veel beter met deze vormgeving. De sauna is afgewerkt met een overdekt terras aan de voorkant.

  De sauna Pod is nieuw in dit rijtje. Deze is een variant op de traditionele en barrel sauna. De vorm begint recht en gaat zo uiteindelijk naar het dak in een punt. Zeer ruim en vooral heel knap voor in de tuin. Deze zijn meestal voorzien van een infrarood-gedeelte (en/of omkleedruimte) en wederom een terras aan de voorkant. De indeling van het sauna gedeelte kan hier min of meer gekozen worden, als ook de plaatsing van de elektrische - of houtkachel.

  Uiteraard kunt u bij gelijk welke van deze bovenstaande sauna's bepaalde aroma's gebruiken in combinatie met een aangename vochtigheid.